KNVB-voorzitter Spee volgt Van Praag op in hoofdbestuur Uefa

Het Nederlandse voetbal blijft vertegenwoordigd in het hoofdbestuur van de Europese voetbalbond Uefa. KNVB-voorzitter Just Spee kreeg op het congres van de Uefa in de Zwitserse stad Montreux genoeg stemmen om toe te treden tot het uitvoerend comité.

ANP
Michael van Praag en Just Spee. Beeld ANP
Michael van Praag en Just Spee.Beeld ANP

Spee neemt de plek over van Michael van Praag, zijn voorganger bij de KNVB, die na drie termijnen van vier jaar uit het Uefa-bestuur verdwijnt. De 56-jarige Haarlemmer Spee volgde Van Praag eind 2019 op als voorzitter van de KNVB. Van Praag (73) bleef wel actief in het uitvoerend comité van de Uefa.

Op het 45e congres van de Europese federatie in de Zwitserse stad Montreux kreeg Spee genoeg stemmen om als zesde Nederlander na Lo Brunt, Jos Coler, Jo van Marle, Jeu Sprengers en Michael van Praag zitting te nemen in het uitvoerend comité. Hoewel hij al een goed voorgevoel had, was hij toch opgelucht dat hij zoals gehoopt meer stemmen kreeg dan de Belgische bondsvoorzitter Mehdi Bayat. Er waren namelijk negen kandidaten voor de acht beschikbare plaatsen in het bestuur.

Super League

Spee weet dat hij als nieuw gekozen lid van het hoofdbestuur van de Europese voetbalbond Uefa direct aan de slag moet met een lastig dossier. De aangekondigde oprichting van de Super League, een nieuwe competitie voor een select aantal topclubs, zorgt voor paniek en chaos in het Europese voetbal. “Het is een moeilijk dossier, een revolutionair idee waarop een zeer groot deel van het Europese voetbal nu niet zit te wachten,” zei de voorzitter van de KNVB.

“De KNVB, en daarmee het Nederlandse voetbal, houdt zijn geluid in het uitvoerend comité van de Uefa,” zegt Spee. “We bewijzen ons voetbal een grote dienst door op de hoogste niveaus mee te praten, juist over het voetbal. Dat wordt benadrukt in de actualiteit, als je het initiatief van Super League bestudeert. Het Nederlandse voetbal verdient een stem in de Uefa en dat zijn de andere leden gelukkig met ons eens.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden