Sport Bewaar

KNVB blokkeert ruim 800 tickets

Bondscoach Bert van Marwijk geeft tekst en uitleg. Het Nederlands elftal traint dinsdag in Katwijk. Oranje speelt zaterdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland.  Foto ANP/Robert Vos
Bondscoach Bert van Marwijk geeft tekst en uitleg. Het Nederlands elftal traint dinsdag in Katwijk. Oranje speelt zaterdag de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Schotland. Foto ANP/Robert Vos © UNKNOWN

ZEIST - De KNVB heeft voor de komende WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Schotland zaterdagavond in de ArenA, ruim 800 tickets laten blokkeren. Dit zijn toegangsbewijzen die veelal via internet illegaal zijn doorverkocht door niet-officiële ticketbureau's. De voetbalbond heeft dit donderdag op de eigen website bekendgemaakt.

De KNVB stelt vrijdag en zaterdag een speciaal telefoonnummer open voor voetbalfans die twijfelen aan de geldigheid van hun ticket. De voetbalbond adviseert fans die over een geblokkeerd kaartje beschikken om hun geld bij de verkopende partij terug te vragen voor het begin van de wedstrijd. De KNVB benadrukt zelf geen restitutie te verlenen.

Fans die hun ticket bij het officiële verkoopkanaal TicketBox of via touroperator OAD hebben aangeschaft, kunnen zaterdagavond zonder problemen de uitverkochte ArenA binnen. (ANP)