KNSB zet deur voor Kramer op een kier

Ondanks zijn absentie op de 10.000 meter tijdens de Schaatsweek blijft er een mogelijkheid voor Sven Kramer (foto) alsnog op deze afstand te starten bij de WK afstanden, eind maart in Heerenveen.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Omdat hij op vrijdag 30 december niet van start gaat, een week voor de EK allround in Boedapest, mist Kramer de resterende World Cups, waardoor hij zich niet via de gebruikelijke route kan kwalificeren voor de WK. Schaatsbond KNSB heeft in uitzonderlijke gevallen echter de mogelijkheid een bijzonder presterende schaatser tussentijds aan te wijzen voor deelname in het World Cup-circuit.

De KNSB stelt bij monde van sportief directeur Arie Koops dat Kramer eventueel in aanmerking zou kunnen komen om in te stromen bij de volgende World Cup in Thialf in de eerste week van maart. 'Maar alleen als Sven in de tussentijd op de EK en misschien wel de WK allround heeft laten blijken dat hij op de tien kilometer mondiaal tot de top-3 behoort, dus podiumkansen heeft op het WK', aldus Koops in het AD.

'Daarin nemen wij ook mee dat Sven op de weg terug is van een blessure en dat hij in het verleden al een heel aantal titels heeft gewonen. In potentie is hij misschien wel de beste schaatser op de 'tien', maar zoals bij iedereen moet dat wel ergens getoetst worden.'

De wereldrecordhouder kraakte de Schaatsweek afgelopen weekend volledig af. Liever had hij in plaats van de nieuwe wedstrijdcyclus, uitgesmeerd over vijf dagen tussen kerst en Oud en Nieuw, gewoon een NK allround gereden. Koops over de kritiek: 'De Schaatsweek is juist een sporttechnische keuze, geboren in overleg met de topcoaches. Juist richting de Winterspelen van Sotsji 2014 is gekozen om tot zo weinig mogelijk selectiewedstrijden te komen.'

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld ANP
Beeld ANP
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden