Update

Kinsbergen lijkt te vertrekken bij Ajax, Roger van Boxtel in beeld

Michael Kinsbergen vertrekt waarschijnlijk als directeur van Ajax. De raad van commissarissen van de club onderzoekt hoe de functie van de Amsterdammer ingevuld moet worden.

Michael Kinsbergen. Beeld anp
Michael Kinsbergen.Beeld anp

Kinsbergen tekende in 2013 een contract voor 2,5 jaar, met de bedoeling komende zomer plaats te maken voor Edwin van der Sar. De oud-doelman en huidige directeur marketing wil de huidige nummer twee van de ranglijst echter nog niet leiden.

Ajax wil het vertrek van Kinsbergen, een goede bekende van adviseur Johan Cruijff, nog niet bevestigen. De raad van commissarissen van de onttroonde kampioen wil vooralsnog alleen kwijt dat er gesproken wordt over verschillende scenario's met betrekking tot de invulling van de positie van algemeen directeur.

Roger van Boxtel is dus een voorname kandidaat om Kinsbergen op te volgen. De oud-minister maakte in het verleden deel uit van de inmiddels opgeheven ledenraad van de club uit de hoofdstad en is een goede bekende van Hans Wijers, die commissaris bij de Amsterdamse club is. Ajax wil voorlopig niet op namen ingaan.

Kinsbergen vond goede opvolgers voor de vertrokken hoofdsponsor Aegon. Ziggo betaalt de club tot 2019 minimaal 8 miljoen euro per jaar, terwijl ABN Amro nog drie seizoenen voor minimaal 2,5 miljoen euro aan de opleiding van Ajax verbonden blijft. Onder leiding van Kinsbergen is bij Ajax de laatste weken onrust ontstaan over het te voeren beleid. Trainer Frank de Boer en directeur voetbalzaken Marc Overmars verschillen met hoofd opleidingen Wim Jonk van inzicht over aankopen en het ontwikkelen van talenten.

Cruijff heeft al aangekondigd dat hij binnenkort naar Amsterdam komt om de problemen te bespreken. Hij hoopt dat de beleidsbepalers zo snel mogelijk weer op één lijn komen te zitten.

null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden