Sport Bewaar

Keizer over Nouri: hopen en afwachten

Ajaxtrainer Keizer over Nouri: hopen en afwachten.
Ajaxtrainer Keizer over Nouri: hopen en afwachten. © pro shots

De eerste testresultaten van het hart van Abdelhak Nouri zijn positief, maar trainer Marcel Keizer van Ajax wil niet te vroeg juichen.

"Ik moet hem echt weer zien staan om daar weer positief over te zijn," zei Keizer maandag bij FOX Sports.

Ajax liet maandag rond 18.30 weten dat het hart van Nouri normaal functioneert en onbeschadigd is. 'Dit zegt echter nog niets over het totale herstel.'

Nouri wordt in een Oostenrijks ziekenhuis in een kunstmatig coma gehouden, nadat hij zaterdag tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen vanwege hartritmestoornissen in elkaar was gezakt.

Ajax meldde zondagavond al dat zijn situatie "zeer stabiel" is. De twintigjarige middenvelder ondergaat maandag allerlei neurologische testen. Ajax laat weten: 'De hersenfuncties kunnen niet goed worden onderzocht zolang Appie in slaap wordt gehouden.'

Keizer stapte maandag in Amsterdam weer het veld op. Zijn spelers mochten zelf kiezen of ze wilden trainen.

"Allerlei emoties lopen door elkaar heen. Het verschilt heel erg per persoon hoe ze hiermee omgaan. Twee jongens die van Jong Ajax zijn aangesloten, wilden niet trainen. Prima, dan moeten ze dat niet doen. Iedereen houdt van 'Appie', of je wel of niet traint maakt niet uit."

Lees ook: Hoe Nouri's toekomst eruitziet, is ongewis en Nouri: ik droom ervan ooit aanvoerder te zijn van Ajax

Elke middag het laatste nieuws uit Amsterdam ontvangen? Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief van Het Parool.