Sport Bewaar

Justin Kluivert Ajax-talent van het jaar

Kluivert in actie tijdens de halve finale van de Europa League tegen Olympique Lyon.
Kluivert in actie tijdens de halve finale van de Europa League tegen Olympique Lyon. © Pro Shots

Justin Kluivert is bij Ajax verkozen tot talent van het jaar. De 18-jarige aanvaller debuteerde het afgelopen seizoen in het eerste.

Kluivert kreeg de prijs uit handen van John Bosman, spitsentrainer bij de jeugd van Ajax. "Ik ben er heel blij mee, het is een waardering voor dit seizoen," zegt hij op de site van de club. "Geweldig als je al die namen hoort en dat je in dat rijtje komt, dat betekent dat ik op de goede weg ben. Ik ben van plan deze stijgende lijn vol te houden."  

Het gezelschap waar Kluivert zich als Talent van de Toekomst (zoals de prijs heet) voegt liegt er niet om. In het verleden wonnen spelers als Davy Klaassen, Christian Eriksen, Siem de Jong, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart de prijs. Vorig jaar won Matthijs de Ligt. De verdediger kwam toen nog uit voor de A1 van Ajax maar is inmiddels international. 

Kluiverts collega voorin Kasper Dolberg werd vorige maand al verkozen tot beste talent van de gehele Eredivisie en ontving daarvoor de bijbehorende Johan Cruijff Prijs.