Sport Bewaar

Jong Ajax gaat onderuit bij Jong PSV

Jong Ajax-speler Vaclav Cerny (L) in duel met Jong PSV-speler Suently Alberto (R).
Jong Ajax-speler Vaclav Cerny (L) in duel met Jong PSV-speler Suently Alberto (R). © Pro Shots/Thomas Bakker

Jong Ajax heeft maandagmiddag niet kunnen winnen van het belofteteam van PSV. De Amsterdamse talenten gingen met 3-1 onderuit.

De nummer twee van de Jupiler League begon sterk tegen Jong PSV en kwam al vroeg op voorsprong door een fraaie goal van Vaclav Cerny. Maar de Eindhovense beloften bogen de stand in vijf minuten om naar 2-1. Na een prachtige inswinger van Pablo Rosario volgde een bekeken schuiver van Albert Gudmundsson. Ajacied Leon Bergsma maakte in tweede helft een eigen doelpunt.

Ondanks het verlies, is Jong Ajax in theorie nog in de race voor de titel. VVV-Venlo kwam maandagmiddag tegen FC Emmen namelijk niet verder dan een gelijkspel: 0-0. Daardoor blijft het verschil tussen de Limburgse nummer 1 van de Jupiler League en achtervolger Jong Ajax negen punten. Het belofteteam moet dus drie keer winnen en VVV drie keer verliezen om de beker naar Amsterdam te laten gaan. 

VVV-Venlo dwong afgelopen vrijdag al wel promotie af naar de eredivisie na een overwinning op RKC Waalwijk. Jong Ajax kan als belofteteam namelijk niet promoveren.