Sport Bewaar

Johan Cruijff Arena laat nog op zich wachten

Johan Cruijff Arena laat nog op zich wachten
© ANP

De naamsverandering naar de Johan Cruijff Arena laat nog iets langer op zich wachten. De geplande datum van 25 oktober blijkt onhaalbaar.

Ajax, de Arena en de gemeente Amsterdam tekenden in april een intentieverklaring om de naam van het stadion aan te passen en zijn sindsdien druk in gesprek. Om dat zo zorgvuldig mogelijk af te ronden is meer tijd nodig, schrijft locoburgemeester Kajsa Ollongren donderdag aan de gemeenteraad.

Zo moet de zogeheten governance van de Arena aangepast worden, verkoopt de gemeente een deel van z'n aandelen aan Ajax en moet de familie Cruijff met alle stappen in het proces akkoord gaan. 

Van der Laan
Burgemeester Eberhard van der Laan was na het overlijden van Cruijff persoonlijk zeer betrokken bij het aanpassen van de naam van het stadion. Hij maakte zich hard voor de zaak en was behoorlijk belangrijk voor het dossier. Hoewel nu niet expliciet benoemd door de gemeente, is het aannemelijk dat het overlijden van de burgemeester deels voor vertraging heeft gezorgd. 

De intentie om van de Amsterdam Arena de Johan Cruijff Arena blijft echter onverminderd. Ajax, Amsterdam en het stadion hebben er vertrouwen in dat het voor het einde van dit jaar rond moet komen. 

Lees ook: 'Definitieve naamswijziging Arena op 25 oktober een feit'

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.