AMSTERDAM - Ajax-voorzitter John Jaakke heeft er ''zwaar de smoor over in'' dat de huldiging van zijn club maandagavond in Amsterdam wederom uit de hand is gelopen.''Het was voor 10.000 mensen een mooi feest en dan rijd je naar huis en hoor je dit. Daar baal ik van. Je kunt er alleen zo weinig aan doen, het is een gevoel van machteloosheid'', zei hij dinsdag in een reactie.

Jaakke zei begrip te hebben voor de twijfel van burgemeester Job Cohen of in de toekomst een huldiging van Ajax nog wel mogelijk is in de hoofdstad. ''We moeten de tijd nemen om te kijken of het nog kan en zo ja, onder welke voorwaarden. Als het niet lukt, moeten we kijken of er andere mogelijkheden zijn.''

Volgens de voorzitter zijn de tot nu toe aangehouden relschoppers niet bekend bij Ajax. ''We vragen ons af wie het zijn. Als ze wel bekend zijn, nemen we maatregelen. Die mensen willen wij niet in ons stadion.'' Jaakke heeft nog geen contact gehad met de spelers. Volgens hem zijn zij druk met de voorbereidingen voor de eerste wedstrijd in de play-offs woensdag tegen Heerenveen. (ANP)

© Het Parool, 08-05-2007