Sport Bewaar

Inzet Janmaat onzeker voor duel met Kazachstan

Inzet Janmaat onzeker voor duel met Kazachstan
© ANP

Achter de naam van Daryl Janmaat staat een vraagteken voor de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Kazachstan. De verdediger van Newcastle United kampt met lichte knieklachten, zei bondscoach Danny Blind na de training in Katwijk, waar hij met slechts zes spelers op het veld verscheen. ,,Of het een probleem wordt voor zaterdag? Dat zou kunnen'', aldus Blind.

De bondscoach kan tegen de hekkensluiter van groep A in elk geval niet beschikken over de geschorste verdedigers Bruno Martins Indi en Gregory van der Wiel. Janmaat geldt als de belangrijkste kandidaat om Van der Wiel rechts achterin te vervangen. Als de oud-Feyenoorder niet kan meedoen, heeft Blind met Kenny Tete (Ajax) nog een rechtsback achter de hand.

Aanvoerder Arjen Robben heeft weliswaar de groepstraining bij Bayern München hervat, maar Blind sluit uit dat de vleugelspits volgende week dinsdag in de afsluitende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië zou kunnen meedoen. ,,Daar is ook nooit één seconde sprake van geweest.''