Plus

Ik schat Manchester United niet zo hoog in

Janneke van der Horst
Janneke van der Horst Beeld Wolff
Janneke van der HorstBeeld Wolff

Het hele seizoen heb ik aan doemdenken gedaan. Ik behoor tot de groep mensen die ervan overtuigd is dat je beter niks kunt verwachten om teleurstellingen te voorkomen ('Het zal wel niks worden' of 'We zullen wel takkeweer hebben').

Stiekem geloof ik het niet. Stiekem fantaseer ik over dagen in de zon, over bekers die uitgereikt worden, maar ik ben ervan overtuigd dat het helpt die gedachtes weg te drukken en negativiteit uit te stralen.

Zo heb ik een heel seizoen Demy de Zeeuw uitgescholden in sms'jes aan vrienden omdat hij toevallig een paar keer scoorde net nadat ik iemand een bericht stuurde dat hij er niks van bakte. Het is nu eenmaal moeilijk te geloven dat je op bepaalde zaken geen invloed hebt.

Onze hond heeft epilepsie, zijn aanvallen zijn doorgaans 's nachts. Ik denk dat het helpt als ik hem uitgebreid knuffel voordat ik naar bed ga.

Dat hij geen aanval krijgt als hij mij de geruststellende woorden 'ga maar lekker slapen' heeft horen zeggen. Er zijn mensen die tijdens het WK onder Van Gaal steeds in precies dezelfde samenstelling keken, in hetzelfde huis omdat Oranje op die manier steeds won.

Een achterbuurman vertelde dat hij altijd de kamer uitgaat bij een penalty.

Woensdagavond dragen mensen bepaalde shirts, sokken, misschien zelfs ongewassen onderbroeken. Je wilt er alles aan gedaan hebben.

Ik kijk in een nieuwe formatie en ik weet nog niet wat ik aandoe. Het is de eerste EL-wedstrijd na de winterstop dat ik er vertrouwen in heb. Dat ik denk: het moet kunnen.

Ik schat Manchester United niet zo hoog in. Ajax speelt altijd goed tegen Engelse ploegen. We wonnen daar nog in 2012. En op de Unitedfans na gunnen alle echte voetballiefhebbers in de wereld Ajax de overwinning. Ik heb hoop en ik kan het niet verbloemen.

Dit moet dus wel misgaan.

Janneke van der Horst (1981) is schrijfster. Elke woensdag verschijnt hier haar column. Reageren? j.vanderhorst@parool.nl

Lees alles over de finale in ons Ajaxblog.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden