Sport Bewaar

Ibrahimovic behoedt Zweden voor afgang

Zlatan Ibrahimovic scoorde vanavond twee keer voor Zweden.
Zlatan Ibrahimovic scoorde vanavond twee keer voor Zweden. © AFP

Zweden heeft dinsdagavond verzuimd het doelsaldo in groep C van het WK-kwalificatietoernooi flink op te vijzelen. De ploeg van bondscoach Erik Hamrén nam voor eigen publiek in Solna tegen het zwakke team van de Faeröer genoegen met 2-0. Beide treffers kwamen op naam van Zlatan Ibrahimovic. De spits van Paris SG bracht daarmee zijn totaal in de nationale ploeg op 41 goals, inmiddels goed voor de derde plaats op de topscorersranglijst aller tijden van het Scandinavische land.

Ola Toivonen (PSV) werd als basisspeler in de 83e minuut gewisseld bij de thuisploeg, die op 11 punten uit zes duels kwam, evenveel als Oostenrijk en Ierland. Koploper Duitsland heeft een voorsprong van 5 punten op het achtervolgende trio. De Faeröer bleef op 0 punten staan.

In groep I speelde Finland met 1-1 gelijk in en tegen Wit-Rusland. De Finnen staan na vijf duels 5 punten achter op koploper Spanje en 4 op nummer 2 Frankrijk. Bij de bezoekers speelde Niklas Moisander (Ajax) als aanvoerder de gehele wedstrijd mee.