Sport Bewaar

Huntelaar opent tentoonstelling Brood

Herman Brood in zijn atelier aan de Spuistraat in 1997. Klaas-Jan huntelaar opent vrijdag een tentoonstelling van Herman Brood in Amstelveen. Foto ANP/Herman Pieterse
Herman Brood in zijn atelier aan de Spuistraat in 1997. Klaas-Jan huntelaar opent vrijdag een tentoonstelling van Herman Brood in Amstelveen. Foto ANP/Herman Pieterse © UNKNOWN

AMSTELVEEN - Met een snoeiharde schop door een zelfportret van Herman Brood, opende Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar vrijdag in Museum Jan van der Togt in Amstelveen een expositie van de kunstenaar.

Het zelfportret hing er na de schop aan flarden bij, maar het ging om een kopie. Het origineel hangt ergens anders in het museum, samen met ongeveer andere 120 kunstwerken van Brood.

Huntelaar, die naar eigen zeggen een groot fan en verzamelaar is van het werk van de kunstenaar, gaf letterlijk de aftrap van een uitgebreide overzichtstentoonstelling van Herman Brood (1946-2001). Ook de familie Brood was aanwezig bij de opening, net als een aantal vrienden van de kunstenaar die in juli 2001 van het Amsterdamse Hilton Hotel sprong. Televisiepresentator Henny Huisman en manager Koos van Dijk vertelden anekdotes over hun vroegere vriend. (ANP)