De Nederlandse honkballers hebben vandaag ook het vierde duel van het EK in Tsjechië gewonnen. Oranje was in Ostrava uiteindelijk ook veel te sterk voor Spanje (19-7), de grootste concurrent in groep B.

De ploeg van bondscoach Steve Janssen plaatste zich voor de tweede ronde van het toernooi. Nederland keek na drie innings tegen een achterstand van 7-4 aan, maar sloeg in de volgende vier innings genadeloos toe.

Spanje begon overweldigend. De Nederlandse pitcher Orlando Yntema kwam meteen in de eerste inning in problemen. Na honkslagen van Daniel Martinez en Oscar Angulo ramde Jesus Golindano de volgende bruikbare bal over de hekken: 3-0. Randolph Oduber, de nummer 1 in de slagvolgorde van Oranje, reageerde met een homerun maar daar bleef het bij in de gelijkmakende slagbeurt.

Meer slaggeweld nog in de derde inning. Na tweehonkslagen van Angulo en Francisco Figuerero kreeg Yntema op de heuvel bezoek. De opbeurende woorden hielpen niet. Ditmaal sloeg Fernando Martinez de bal het veld uit. Tom Stuifbergen moest als volgende werper de schade proberen te beperken, maar zag tot zijn schrik Blake Ochoa een homerun noteren.

Als reactie sloeg ook Oduber er nog een en verkleinden Curt Smith en Gianison Boekhoudt de achterstand tot 7-5. Daarmee kreeg de equipe van bondscoach Steve Janssen de smaak te pakken. De vierde slagbeurt leverde 6 punten op, onder meer door een grandslamhomerun van Yurendell de Caster. Daarmee was het verzet van de Spanjaarden gebroken.