Sport Bewaar

Hockeyers Amsterdam verliezen strijd om landstitel van Kampong

Teleurstelling bij de selectie van Amsterdam.
Teleurstelling bij de selectie van Amsterdam. © ANP

Het is de hockeyers van Amsterdam in een spannend finaleduel met Kampong niet gelukt de titel binnen te slepen.

De hockeyers van Kampong wonnen de wedstrijd met 3-1. Daarmee prolongeert de club uit Utrecht de landstitel. 

Kampong won vorige week in Amsterdam met shoot-outs al het eerste duel in de best-of-threeserie. De ploeg kon daardoor zaterdag de titel al binnenhalen, maar Amsterdam trok de stand toen gelijk dankzij twee doelpunten van Mirco Pruyser (1-2). Daardoor moest een derde duel de beslissing brengen. 

Een verprutste strafcorner van Amsterdam leidde na acht minuten tot de openingstreffer van Kampong. Uit een snelle uitbraak kwam de bal via Bjorn Kellerman bij Jasper Luijkx, die de 1-0 binnentikte. Het antwoord van Amsterdam volgde aan het einde van het tweede kwart. Na een individuele actie over de achterlijn sloeg Pruyser met zijn backhand de 1-1 langs doelman David Harte. 

Lege doel
Amsterdam kreeg op het complex van Kampong de ene na de andere strafcorner, maar de Zuid-Afrikaanse specialist Justin Reid-Ross wist de bal maar niet voorbij Harte te werken. Kort voor het verstrijken van de derde periode sloeg Kampong wel toe. 

Na een interceptie van Sander de Wijn kwam de bal bij Robbert Kemperman, die de Amsterdamse keeper Jan de Wijkerslooth passeerde en de 2-1 binnentikte. De bezoekende ploeg bleef in het vierde kwart doorgaan met het missen van strafcorners en vlak voor tijd profiteerde Kampong via Kellerman, die de bal in het lege doel kon slaan toen Amsterdam zijn doelman had gewisseld voor een extra veldspeler.

Amsterdam was in 2012 voor het laatst kampioen van Nederland.