Sport Bewaar

Davinson Sánchez: mooi seizoen, slechte finale

Sánchez springt, Schone en Fellaini kijken toe.
Sánchez springt, Schone en Fellaini kijken toe. © ANP

Ook dit seizoen beoordeelde Ajaxverslaggever Dick Sintenie elke wedstrijd de spelers van Ajax. Dit is de eindstand van het klassement voor seizoen 2016/2017.

En dan is het seizoen toch echt voorbij. Na het verlies van de Europa Leaguefinale tegen Manchester United, de laatste wedstrijd van 2016/2017, is het tijd de balans op te maken. 

Davinson Sánchez, eerder deze maand al uitgeroepen tot beste speler van het seizoen bij Ajax, had geen al te beste afsluiting van het seizoen. 

Manchester United liet hem woensdagavond de opbouw verzorgen, door het middenveld van Ajax vast te zetten. De meest bewierrookte Ajacied van dit seizoen viel in die rol hard door de mand. 

De Colombiaan, vooral sterk in zijn defensieve rol, leverde vrijwel elke bal in bij een tegenstander.

Sánchez blijft desondanks de nummer 1 in het spelersklassement - hij was niet meer te kloppen. 

Onderaan dat klassement staat Bertrand Traoré, met een gemiddelde van 2,57 punten. Zo slecht als seizoensuitblinker Sánchez woensdagavond was, zo goed was de Burkinees Traoré. 

Hij was de enige die met het voetenwerk van United kon wedijveren. Alleen hij haalde het niveau dat nodig is om een topclub in verlegenheid te brengen.

Voor Traoré was het een troostprijs na een matig seizoen. En voor de Amsterdammers was, zoals we inmiddels maar al te zeer weten, de kracht van Traoré onvoldoende voor de winst in de finale. 

Op naar seizoen 2017/2018!

Ajaxverslaggever Dick Sintenie van Het Parool beoordeelde de spelers van Ajax elke wedstrijd. Hij gaf een speler minimaal 1 ster en maximaal 5 sterren. De gemiddelde score per speler staat hierboven. Alle wedstrijden in de eredivisie, KNVB-beker, Johan Cruijff Schaal en Europa League telden mee. Een speler moet minstens twintig wedstrijden hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor het klassement.