Update

Gemeente schiet Telstar te hulp

De gemeente Velsen wil de West-tribune van Telstar kopen om zo een faillissement van de voetbalclub te voorkomen. Dat staat in een voorstel aan de gemeenteraad. Voor de aankoop is 740.000 euro nodig. De gemeente wil 690.000 euro betalen en Telstar draagt 50.000 euro bij, volgens het plan. De gemeente moet bovendien opdraaien voor achterstallig onderhoud à 100.000 euro.

Telstar viert de 5-0 thuiszege op RKC Waalwijk met het publiek. Beeld PRO SHOTS
Telstar viert de 5-0 thuiszege op RKC Waalwijk met het publiek.Beeld PRO SHOTS

Telstar is een van de tien clubs in het betaalde voetbal die op dit moment niet voldoet aan de financiële eisen van de KNVB. De club eindigde dit seizoen op de vijftiende plaats in de Jupiler League.

Directeur Pieter de Waard van Telstar zegt in de IJmuider Courant dat de aankoop cruciaal is voor Telstar. ,,Wij hebben een licentie van de KNVB waarin is opgenomen dat er minimaal 2000 plaatsen voor bezoekers moeten zijn in ons stadion. Op het moment dat we de West-tribune niet meer mogen gebruiken, halen we dat aantal plaatsen niet en staat onze licentie dus direct op losse schroeven.''

Telstar huurde de tribune tot dusver van de bouwer. Het bedrijf ging in 2011 failliet. De curator heeft geprobeerd de tribune te verkopen aan een groep bedrijven uit de regio, maar dat is mislukt. Telstar gaat aan de gemeente 100.000 euro huur per jaar betalen. De gemeenteraad van Velsen vergadert op 11 juni over het voorstel. De KNVB wil uiterlijk op 15 juni duidelijkheid over de financiële toekomst van Telstar.

Als de Westtribune niet wordt verkocht, komt de curator volgens algemeen directeur Pieter de Waard met vorderingen bij Telstar, die de club niet kan opbrengen. Een ander probleem doemt op als de tribune niet meer te gebruiken is. ,,Wij hebben een licentie van de KNVB waarin is opgenomen dat er minimaal tweeduizend plaatsen voor bezoekers moeten zijn in ons stadion'', zegt De Waard. ,,Op het moment dat we de Westtribune niet meer mogen gebruiken, halen we dat aantal plaatsen niet en staat onze licentie dus direct op losse schroeven.''

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden