null Beeld Artur Krynicki
Beeld Artur Krynicki

Gaat Van der Sar de nieuwe td in de weg lopen?

PlusSpaan geeft punten

Sportjournalist Henk Spaan recenseert dagelijks spelers, coaches en andere personen in de sportwereld in de rubriek Spaan geeft punten. Reageren? h.spaan@parool.nl

Henk Spaan

Een 5 voor Edwin van der Sar

Dat Richard Witschge de pleitbezorger van Taylor in de technische staf is, kun je hem niet kwalijk nemen. Taylor is klant bij het kantoor van Richards broer Rob. Bij alle clubs bestaan deze dwarsverbanden, die ogenschijnlijk in conflict zijn met logisch handelen.

Hamstra gaat weg bij Ajax en vindt ongetwijfeld een club. Andere bestuurders zijn niet vergeten dat hij Joey Veerman en Botman naar Heerenveen haalde. Hamstra is het grootste slachtoffer van het vertrek van de beoogde dealmaker Overmars. Veldmate gaat misschien ook weg, verantwoordelijk voor de komst van Álvarez, Martínez, Tadic (vanuit Groningen nog), Tagliafico en Kudus. Veldmate scoutte vooral in Spaanstalig Zuid-Amerika, Van der Zee in Brazilië. Met Veldmate en Hamstra verdwijnt er expertise bij Ajax. De hoofdverantwoordelijke voor het beleid is natuurlijk Van der Sar. Benieuwd of hij de nieuwe td in de weg zal kunnen lopen.

Edwin van der Sar Beeld Toon Dompeling/Pro Shots
Edwin van der SarBeeld Toon Dompeling/Pro Shots

Luister onze Ajaxpodcast Branie

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden