Sport Bewaar

Franse sportminister zit Armstrong op de huid

Bachelot liet de zevenvoudig tourwinnaar uit de Verenigde Staten weten dat hij nauwlettend wordt gevolgd door de dopingbestrijders. Foto EPA
Bachelot liet de zevenvoudig tourwinnaar uit de Verenigde Staten weten dat hij nauwlettend wordt gevolgd door de dopingbestrijders. Foto EPA © UNKNOWN

MONACO - De Franse minister van Sport Roselyne Bachelot heeft vrijdag, een dag voor de start van de Ronde van Frankrijk, Lance Armstrong gewaarschuwd. Bachelot liet de zevenvoudig tourwinnaar uit de Verenigde Staten weten dat hij nauwlettend wordt gevolgd door de dopingbestrijders.

De bewindsvrouw zei op de Franse tv-zender i-Tele dat de controleurs de renner van Astana op de hielen zullen zitten. ''Ik kan Lance Armstrong vertellen dat hij bijzonder, bijzonder, bijzonder scherp in de gaten gehouden wordt.'' Eerder had Pierre Bordry, de voorzitter van het Franse antidopingbureau, nog verklaard dat Armstrong net zo behandeld wordt als elke andere renner.

De Texaan heeft het al jaren aan de stok met de Franse (sport)autoriteiten. In het jaar van zijn rentree is hij al tientallen keren gecontroleerd op dopegebruik. Donderdag nog meldde Armstrong via Twitter dat hij bij de zoveelste dopingcontrole zat. ''Dit is nummer 34?'', zo vroeg hij zich vertwijfeld af.

Van de aangekondigde extra controles raakt Armstrong niet in de war, zo schreef hij. ''Geen zorgen, het gaat al tien jaar zo. Ik heb niets te verbergen'', schreef hij vrijdag op zijn persoonlijke Twitter-pagina. (ANP/DPA)