Sport Bewaar

Fischer loopt zichzelf soms voorbij

Fischer loopt zichzelf soms voorbij
© ANP

Viktor Fischer nam zich zondag kwalijk dat hij niet een paar keer scoorde voor Ajax in het gewonnen uitduel met PEC Zwolle (0-2). ,,Er hadden er wel wat in gemogen", besefte de aanvaller uit Denemarken. ,,Mede daardoor moesten we in de tweede helft nog vechten. Dat had eigenlijk niet meer gehoeven."

Fischer verscheen voor rust drie keer uiterst kansrijk voor Kevin Begois, de doelman van PEC Zwolle. ,,Natuurlijk moet hij scoren", zei ook zijn trainer Frank de Boer. "En Viktor neemt dat zichzelf het meest kwalijk. Hij wil zo graag en is zo kritisch op zichzelf. Soms wil hij te graag en daardoor haalt hij zichzelf uit zijn spel. Hij loopt zichzelf dan voorbij. Het knappe is wel dat hij steeds in kansrijke positie komt. Daarna moet hij rustig blijven."

,,Gelukkig komen er nog meer wedstrijden", troostte Fischer zichzelf. ,,Zaterdag spelen we tegen Heerenveen. Dat duurt nog best lang eigenlijk. Normaal spelen we midweeks alweer. We hebben dus een kleine vakantie en moeten er tegen Heerenveen weer staan."