live

Slordig Ajax wint in Zwolle toch met ruime cijfers

Ajax heeft ook de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle gewonnen (4-1). Daarmee werd de achterstand op koploper PSV weer verkleind tot twee punten.

Nabeschouwing

Ajax bleef niet ongeschonden in de hoofdstad van Overijssel. De bezoekers zagen zowel Donny van de Beek als doelman André Onana in de eerste helft geblesseerd uitvallen.

Ook onduidelijk is of Kasper Dolberg woensdag tegen Bayern München om de groepswinst van de Champions League kan strijden. De Deen ontbrak in Zwolle omdat hij vrijdag op de training last van een knie kreeg. Hakim Ziyech, pas net hersteld, bleef het hele duel op de bank.

Rood?
PEC Zwolle vocht voor wat het waard was op het eigen kunstgras. De thuisploeg schuwde de duels niet, maar toch was het Matthijs de Ligt die na vijf minuten de eerste gele kaart van de wedstrijd kreeg. De aanvoerder van Ajax vloerde Kingsley Ehizibue voordat hij gevaarlijk kon worden. Rood, smeekten de spelers van PEC Zwolle. Scheidsrechter Jochem Kamphuis vond een gele prent voldoende.

Klaas-Jan Huntelaar bracht Ajax in de 22e minuut met een intikkertje op voorsprong, na goed voorbereidend werk van David Neres en Dusan Tadic. De 2-0 van Frenkie de Jong tien minuten later was er één om in te lijsten. PEC Zwolle maakte de wedstrijd vlak voor rust weer spannend even nadat Onana was uitgevallen.

Lengte tekort
Zian Flemming won een luchtduel van De Ligt en tweede doelman Kostas Lamprou kon niet camoufleren dat hij voor sommige spelsituaties lengte tekort komt. Uiteindelijk was het de ongelukkige Lasse Schöne die de bal in eigen doel werkte.

De Jong en ook Neres waren in de tweede helft dichtbij de 3-1. Maar Thomas Lam had ook zo maar gelijk kunnen maken. De verdediger wist zijn ploeg net niet te belonen voor de vele arbeid die verricht werd.

PEC Zwolle verloor het uitzicht op een stunt toen Tadic na een hoekschop de voet van Schöne vond (3-1). De routinier behoedde zijn ploeg voor een spannende slotfase. Tadic bepaalde in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd de eindstand op 4-1.

Lees ook 'het rapport': Ajax maakt het zich onnodig moeilijk in Zwolle

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. 90: Einde wedstrijd

  Het zit erop in Zwolle. PEC Zwolle bood dapper weerstand, maar Ajax heeft met 1-4 toch met ruime afstand gewonnen. De club speelde niet al te best, maar pakt hier wel drie punten.

 2. 88: Doelpunt Tadic

  Goal! 1-4! Tadic weet ook nog een treffer te maken. Het spel was misschien niet al te best, maar Ajax wint hier dan toch met ruime cijfers.

 3. 78: Laatste wissel Ajax

  Ten Hag zet zijn laatste wissel in. Hij haalt doelpuntenmaker Schöne naar de kant en stuurt Wöber het veld in.

 4. 74: Labyad weer verkeerd

  Het gaat niet helemaal lekker bij Labyad vanavond. Hij weet al een paar keer op cruciale momenten de bal niet goed, of zelfs helemaal niet te raken. En dat is toch zonde, zo vrij voor doel.

 5. 70: Doelpunt Schöne

  Goal! 1-3! Schöne ramt de bal na een corner van Tadic binnen. Hij geeft Ajax weer wat lucht na een sterke fase van PEC Zwolle.

 6. 68: Geel voor PEC

  Invaller Genreau gaat al naar een paar minuten op de bon na een overtreding op De Ligt.

 7. 65: Lamprou stopt

  Kansen voor PEC Zwolle nu. Lamprou voorkomt een inzet van verdediger Lam. De corner daarna zorgt ook voor gevaar, maar Ajax komt vooralsnog goed weg.

 8. 63: Neres net niet

  Neres probeert het met een verraderlijk schot, waar Van de Hart met zijn vingertoppen maar net bij kan. De bal gaat naast.

 9. 62: Wissel na blessure bij Zwolle

  Ook bij PEC Zwolle blessureproblemen. Leemans moet naar de kant, Genreau is zijn vervanger.

 10. 58: Felle momenten, Tadic geel

  Van Duinen, die al geel heeft, gaat hard in op De Jong. Kamphuis ziet er geen tweede kaart in, waar Tadic zijn beklag over doet. De Ajacied krijgt daar wél geel voor.

Voorbeschouwing

Volg alles rond het duel PEC Zwolle-Ajax in dit liveblog.