Sport Bewaar

Federer mag op voor achtste titel

Federer mag op voor achtste titel
© GETTY

Roger Federer mag zondag op voor zijn achtste Wimbledon-titel. De Zwitserse stilist, gespecialiseerd in tennis op gras, bereikte vanavond tegen koste van Milos Raonic de finale. De Canadees, als achtste geplaatst, bood de nummer 4 van de lijst behoorlijk tegenstand maar kreeg nauwelijks hoop op een verrassend resultaat: 6-4 6-4 6-4.

Daarvoor speelde Federer, leunend op een geweldige opslag, domweg te goed. Raonic dwong maar één kans op een break af en miste die. De favoriete Zwitser had in totaal zeven mogelijkheden zijn opponent, een erkend servicekanon, te breken en deed dat driemaal, in elke set een keer. Beiden maakten weinig onnodige fouten, Federer slechts 11. Het 'voorspelbare' duel duurde nog geen uur en drie kwartier.

Federer, die opvallend vaak op de juiste plaats stond en zelden een sprintje hoefde te trekken, staat in de eindstrijd tegenover Novak Djokovic. De Serviër, die het grandslamtoernooi in Londen één keer eerder (in 2011) won, kreeg de Bulgaar Grigor Dimitrov er met veel meer moeite onder. Hij bracht daarvoor meer dan 3 uur op de baan door.