Sport Bewaar

FC Groningen kan geen revanche nemen

FC Groningen kan geen revanche nemen
© EPA

Het al uitgeschakelde FC Groningen heeft in groep F van de Europa League de vierde nederlaag geïncasseerd. De uitwedstrijd tegen Olympique Marseille eindigde in 2-1. Daarmee konden de noorderlingen geen revanche nemen voor de zware thuisnederlaag tegen de Franse ploeg (0-3).

FC Groningen speelde in Marseille een dramatische eerste helft. De ploeg van trainer Erwin van de Looi leek weinig zin te hebben in de laatste uitwedstrijd van het seizoen in de Europa League. De noorderlingen speelden in een veel te laag tempo, kennelijk zonder enige drang naar voren. Mede door de slappe instelling wist FC Groningen voor de rust niet één kans af te dwingen.

Marseille, zonder de licht geblesseerde Karim Rekik, verzuimde in de eenzijdige eerste helft meteen ruim afstand te nemen. Met name de actieve spits Michy Batshuayi liet de nodige kansen liggen. De Belgische aanvaller nam in de 28e minuut het Groningse doel onder vuur. Doelman Sergio Padt verwerkte het niet al te moeilijke schot slecht waarna Georges-Kevin N'Koudou doeltreffend toesloeg, 1-0.

Na de pauze toonde FC Groningen snel verbetering. In de 47e minuut kwam Danny Hoesen voor de eerste keer in scoringspositie. Hij tikte de bal net over de lat. Kort daarna was Hedwiges Maduro wel trefzeker van dichtbij nadat Benjamin Mendy uit een hoekschop volledig verkeerd had uitverdedigd (1-1).

FC Groningen hield daarna redelijk goed stand, al kwam de ploeg van Van de Looi een kwartier voor tijd twee keer goed weg. Eerst haalde Hans Hateboer de bal van de doellijn, daarna bracht een ploeggenoot redding in de doelmond. Vlak voor tijd kopte Batshuayi zijn ploeg alsnog naar de winst, 2-1.