Nieuws

Fansite FC Den Bosch lanceert ‘zelftest’ voor duel met Ajax: ‘Zin om liedjes over Joden te zingen? Blijf dan vooral weg’

Een fansite van FC Den Bosch heeft een ludieke manier bedacht om woensdagavond bij de bekerwedstrijd tegen Ajax raddraaiers buiten de deur te houden. Op fcdbfans.nl wordt mensen gevraagd om, voordat ze naar stadion De Vliert komen, een ‘zelftest’ in te vullen.

Het Parool
Stadion De Vliert zal woensdag goed gevuld zijn tijdens de bekerwedstrijd tegen Ajax. Beeld Pro Shots / Peter van Gogh
Stadion De Vliert zal woensdag goed gevuld zijn tijdens de bekerwedstrijd tegen Ajax.Beeld Pro Shots / Peter van Gogh

Deze test heeft niks met corona te maken, maar toetst of supporters wel met goede bedoelingen naar de wedstrijd komen. ‘Bij een positieve uitslag graag woensdagavond in zelfisolatie gaan en ver weg blijven van De Vliert. Bij voorbaat dank!,’ luidt het advies.

In de zelftest staan stellingen als: ‘Ik kijk er enorm naar uit om woensdag liedjes te zingen over Joden en/of kanker’, ‘Ik ga zelf niet meezingen, maar heb er eigenlijk ook geen probleem mee als andere supporters wat zingen over Joden en/of kanker’ en ‘Ik ben blij als de wedstrijd tegen Ajax geweest is en we weer lekker normaal gaan doen met z’n allen’. Na het invullen van alle vragen rolt er een positief of negatief advies uit. Test je positief? Dan word je dus vriendelijk verzocht om thuis te blijven, zodat de wedstrijd woensdagavond (21.00 uur) zonder wanklanken kan plaatsvinden.

Positieve reclame

‘Voor het eerst in jaren komt er aanstaande woensdag een ploeg uit de traditionele top 3 op bezoek in De Vliert, met de bekerwedstrijd tegen Ajax,’ luidt het bijschrift. ‘We hopen natuurlijk van harte dat het positieve reclame wordt voor onze FC’. Op het gastenboek van fcdbfans wordt door enkele supporters geklaagd dat er vrijdag in het duel met Jong FC Utrecht vanuit sommige vakken al anti-Ajaxliedjes te horen waren.

Een van de vragen is ook of je denkt dat FC Den Bosch zal winnen van Ajax. Vul je die vraag met ‘ja’ in en beantwoord je de overige vragen correct? Dan volgt het volgende advies: ‘Je bent weliswaar ongelofelijk naïef door te denken dat we woensdag van Ajax gaan winnen, maar dat wil niet zeggen dat je niet naar het stadion kan komen. Veel plezier bij de wedstrijd!’

Geen alcohol, wel legitimatieplicht

De wedstrijd in de tweede bekerronde wordt gespeeld in een vol stadion. Er worden ongeveer zesduizend Den Bosch-supporters verwacht, terwijl het uitvak met zeshonderd Ajaxfans ook volledig gevuld is.

FC Den Bosch, dat in het verleden regelmatig te maken kreeg met supportersproblemen, heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen om alles in goede banen te leiden. Zo zal iedereen die het stadion in komt, zich moeten legitimeren. Ook is er extra cameratoezicht en wordt er tijdens het duel geen alcohol geschonken.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden