Familie Nouri stapt naar arbitragecommissie

De familie van Abdelhak Nouri stapt naar de arbitragecommissie van de KNVB.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Volgens advocaat van de familie Khalid Kasem, van Kasem & De Vries Advocaten, weigert Ajax elke aansprakelijkheid te aanvaarden voor de hersenschade die Nouri opliep. "Dit maakt ieder overleg verder zinloos."

De afgelopen zomer kreeg Nouri in een oefenduel met Werder Bremen een hartstilstand. De 21-jarige middenvelder liep daarbij ernstige en blijvende hersenschade op.

Zeer droevig
De familie Nouri liet letselschadeadvocaten onderzoek doen naar de zorg die de Ajacied op het veld kreeg. 'De resultaten van dit onderzoek stemmen zeer droevig,' schrijft advocaat Kasem.

'Niet alleen leeft de familie nu bijna een jaar met de ernstige gevolgen van de collaps van Abdelak, zij moeten nu ook leven met de wetenschap dat deze gevolgen hoogstwaarschijnlijk hadden kunnen worden voorkomen indien op een juiste en adequate wijze zou zijn ingegrepen.'

Contract
Aangezien Nouri nog altijd onder contract staat bij Ajax, moet de arbitragecommissie van de KNVB zich over de zaak gaan buigen. 'In de ogen van de familie dient het aanspannen van de procedure niet alleen de belangen van Nouri, maar is de gehele voetbalwereld - en met name de spelers van Ajax - gebaat bij een duidelijke uitspraak over de gang van zaken.'

De advocaten concluderen op basis van de tv-beelden dat de medische zorg op het veld niet goed was.

"Dit had anders gemoeten," zegt John Beer, gespecialiseerd in letselschade. "De familie heeft de afgelopen periode getracht om in overleg met Ajax te komen tot een oplossing waarin de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid door Ajax zou worden erkend. Helaas heeft Ajax iedere aansprakelijkheid van de hand gewezen en stellen zij zich op het standpunt dat de verleende zorg wél toereikend en adequaat is geweest."

De advocaat van de familie van Nouri legt uit: 'Ajax-spelers zijn nog steeds in gevaar'

Lees ook: Hoe is het nu met Abdelhak Nouri?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden