Sport Bewaar

Ex-Ajacied Ikedia op veld gereanimeerd

Ex-Ajacied Ikedia op veld gereanimeerd
© Pro Shots

Pius Ikedia is zaterdag tijdens een wedstrijd van Lucky Ajax in elkaar gezakt. Op bezoek bij Sportclub Haarlo moest hij op het veld gereanimeerd worden door de verzorger en de keeper van de Gelderse amateurclub. De 36-jarige Ikedia kwam op het veld weer bij en is door de ambulance naar het ziekenhuis in Enschede gebracht.

De oud-spelers van Ajax waren erg geschrokken, volgens Haarlo-voorzitter Dick Teunissen. ,,Je komt voor je lol, wilt hier spelen en ziet een van je teamgenoten in elkaar zakken'', zei hij tegen radiostation Gelre FM.

Medespeler John Bosman sprak na afloop van een hartstilstand. ,,Ineens zag ik hem neerstorten. Eerst dacht ik aan een blessure, maar hij bleef liggen.''

Ikedia werd in 1999 door Ajax naar Europa gehaald. Hij bleef tot 2002 in Amsterdam, toen Groningen hem overnam. Daarna speelde hij nog voor RBC, AZ, RKC en hoofdklasser OFC. De 36-jarige aanvaller is ook 15-voudig international voor Nigeria.

Lucky Ajax won de jubileumwedstrijd, die gespeeld werd wegens het 60-jarig bestaan van Sportclub Haarlo, met 2-7. Doelpunten bij Lucky Ajax kwamen van onder meer van Bosman, Richard Witschge en Kiki Musampa.