Sport Bewaar

Evander Sno kondigt einde voetballoopbaan aan

Sno in zijn tijd als Ajacied
Sno in zijn tijd als Ajacied © Pro Shots

Evander Sno stopt met voetballen. De oud-Ajacied en zijn huidige club RKC Waalwijk gaan per direct maar in goed overleg uit elkaar.

De afstanden tussen Waalwijk en woonplaats Amsterdam breken de middenvelder op, zegt de club in een verklaring op de site. "Evander heeft privé een zware tijd achter de rug en zijn situatie slokt veel energie op." De 30-jarige middenvelder beëindigd zijn profcarriere daarom voorlopig, maar sluit volgens het AD niet uit zich nog te melden bij een amateurclub in- of om Amsterdam.

Sno kwam sinds de winterstop uit voor RKC. Dit was al zijn derde dienstverband bij de Brabanders. In de 18 wedstrijden die hij sinds december speelde scoorde hij één keer. Tussen 2008 en 2011 speelde hij 19 wedstrijden in het eerste van Ajax. In 2010 kreeg hij tijdens een wedstrijd van Jong Ajax een hartstilstand op het veld. Er werd een hartritmestoornis geconstateerd, waarna hij jaren met een defibrillator speelde.

Sno werd in april vrijgesproken van de poging tot doodslag die hem ten laste was gelegd na een vechtpartij op het Leidseplein in 2013. Sno hield altijd vol slechts te hebben geprobeerd de ruzie te sussen, en daarin kreeg hij van de rechter gelijk.