Nieuws

Erik ten Hag: ‘Als Johan Derksen terug kan op tv, kan Overmars terug naar Ajax’

Erik ten Hag vindt dat er op termijn een weg terug naar Ajax zou moeten kunnen zijn voor Marc Overmars. Dat zei de trainer daags voor zijn laatste werkdag bij de club.

Dick Sintenie
null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Overmars maakte zich als technisch directeur bij Ajax schuldig aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij stuurde onder meer dickpics naar vrouwelijke collega’s. Overmars stapte begin februari zelf op toen zijn obscene gedrag aan het licht was gekomen. De club liet een extern bureau een onderzoek instellen. Met de uitkomsten van dat onderzoek wil Ajax een veiliger werkklimaat creëren voor al het personeel.

Overmars heeft inmiddels weer een functie in de voetballerij. Hij is technisch directeur van Royal Antwerp FC.

Ten Hag is vanaf maandag geen werknemer meer van Ajax. Hij sprak in zijn laatste interview opnieuw over de innige samenwerking die hij onderhield met Overmars. “Ik heb vaker gezegd: dit kampioenschap is ook zíjn kampioenschap. We hebben deze selectie samen geboetseerd. Ik heb Marc na de wedstrijd tegen Heerenveen ook via app gefeliciteerd met de titel.”

‘Niet uitgesloten’

Op de vraag of de twee in de toekomst weer samen aan de slag zouden kunnen gaan bij Ajax, antwoordde Ten Hag: “Dat is romantisch denken, maar het is niet uitgesloten.” Hij vindt wel dat er voor Overmars in de toekomst een weg terug zou moeten kunnen zijn.

Ten Hag en Overmars zijn goed bevriend. De trainer verklaarde eerder al dat hij zijn oud-collega niet zou laten vallen. “Wij mensen zijn op de wereld om elkaar te helpen en niet om elkaar af te schieten.” Nu zegt hij: “Na de onthullingen over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland is steeds duidelijker geworden dat we te maken hebben met een maatschappelijk probleem. Dat probleem is er in het bedrijfsleven, in de politiek en in de sport.” Ten Hag noemt het belangrijk dat er oog is voor de slachtoffers, maar pleit ook voor tweede kansen. “Als Johan Derksen terug kan op tv, kan Overmars terug naar Ajax.”

Erik ten Hag neemt met trots gevoel afscheid: ‘Ik ben Ajacied geworden’

Voor de laatste keer zat Erik ten Hag zondagmiddag tegen Vitesse (2-2) op de bank bij Ajax. Maandagochtend ruimt hij zijn kantoor op De Toekomst leeg. ‘Ik denk dat ik bij United dezelfde krachtenvelden ga tegenkomen als bij Ajax alleen factor drie of vier groter.’ Lees hier het interview.

Luister onze Ajaxpodcast Branie:

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden