Er lijkt geen twijfel meer: Rico Verhoeven in de ring tegen Badr Hari

Er lijkt geen twijfel meer te zijn: Rico Verhoeven en Badr Hari gaan voor de tweede keer met elkaar in gevecht. Kickboksorganisatie Glory twitterde vandaag een grote Romeinse 2. Gisteren plaatsten beide kemphanen zelf ook al berichten op Instagram die suggereren dat het rond is.

Victor Schildkamp
Badr Hari en Rico Verhoeven Beeld ANP
Badr Hari en Rico VerhoevenBeeld ANP

Onder de grote Romeinse 2 staat de tekst ‘Unfinished business’. Badr en Rico stonden in december 2016 al tegenover elkaar maar dat gevecht eindigde onbevredigend met een blessure voor Hari.

De tweet van Glory volgt een dag nadat Rico en Badr gisteren ook al suggestieve berichten op Instagram plaatsten. Rico zei op zijn account ‘Ik maak altijd af wat ik ben begonnen, let op mijn woorden’ (maar dan in het Engels). Badr antwoordde met ‘Je tijd is op’ bij een foto van hemzelf tegenover een kickbokser die haast zeker Rico is.

December

Locatie en datum zijn nog niet bekend gemaakt, maar de kans is groot dat het in december gaat gebeuren. Badr Hari’s schorsing van negentien maanden (vanwege dopinggebruik) is dan voorbij en Rico gaf in mei via deze site aan dat zijn eerstvolgende gevecht hoe dan ook tegen Hari moet zijn. En liefst meteen in december omdat hij anders dit jaar helemaal niet in actie komt.

Dat een nieuw gevecht tussen beide kemphanen er hoe dan ook zou komen, leek zeker nadat Rico Verhoeven (de titelhouder van Glory) in mei tegen deze site zei dat hij alleen zou bijtekenen bij Glory als hij eerst tegen Badr Hari zou mogen vechten. Rico heeft al sinds begin van dit jaar geen contract meer bij Glory, de organisatie die de beste kickboksers onder contract heeft.

De strijd tussen Rico (30) en Badr (34) is al jaren omgeven met veel spanning. Badr Hari gold zo’n tien jaar geleden als dé grote ster in het kickboksen. Maar al sinds 2012 wordt zijn sportloopbaan overschaduwd door gevechten met justitie vanwege mishandelingen. Af en toe maakt hij een comeback in het kickboksen, maar zelden met echt succes. Desondanks is zijn talent onmiskenbaar, áls hij zich weet op te laden. In december wordt Badr 35 jaar.

Het eerste gevecht tussen Hari en Verhoeven vond eind 2006 plaats in het Duitse Oberhausen. Toen overigens, stond er behalve de eer (en geld) niets op het spel en was een gevecht van drie ronden afgesproken. Hari begon sterk, maar toen het gevecht in ronde twee kantelde, moest hij met een armblessure opgeven. Een anticlimax die een herkansing vereist. En die komt er nu. Dat is zo goed als zeker.

Of deel 2 van hun strijd over drie of vijf rondes gaat, is nog onduidelijk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden