Sport Bewaar

Engelsen en Zweden zingen elkaar gemoedelijk toe in kroegen

Engelse voetbalfans kijken op een terras op het Thorbeckeplein naar de kwartfinale tussen Zweden en Engeland tijdens het WK voetbal.
Engelse voetbalfans kijken op een terras op het Thorbeckeplein naar de kwartfinale tussen Zweden en Engeland tijdens het WK voetbal. © ANP

De politie zette zaterdagavond extra mensen in voor de wedstrijd Zweden-Engeland. Na de 2-0 overwinning waren uitgaanspleinen Thorbecke- en Rembrandtplein afgeladen met Britten maar leek de extra inzet niet nodig.

In en rond café's in de binnenstad keken veel Engelse supporters op grote schermen naar Engeland-Zweden. Zweedse voetbalfans waren er ook, hetzij in de minderheid.

De wedstrijd Engeland-Zweden in de kwartfinale van het WK begon om 16.00 uur en werd gespeeld in Samara, een miljoenenstad op een kleine 1000 kilometer van Moskou.

Onder meer in een kroeg op het Thorbeckeplein bij het Rembrandtplein waren veel fans samengekomen.

"Voor de wedstrijd zongen de supporters tegen elkaar in en dat was best leuk om te horen,'' aldus een 'oorgetuige'. De terrassen waar de schermen stonden opgesteld, waren speciaal voor de voetbalfans afgeschermd.