Sport Bewaar

El Ghazi: 'Tegenstanders ken ik alleen van PlayStation'

El Ghazi: 'Tegenstanders ken ik alleen van PlayStation'
© ANP

Komende woensdag staat voor Ajax het eerste duel in de Champions League te wachten. De tegenstander is niet de minste: Paris Saint-Germain. Bij Ajax gaat Anwar El Ghazi waarschijnlijk zijn debuut maken in het toernooi. 'Mocht de trainer mij opstellen dan zal het heel raar zijn om spelers tegen te komen die ik alleen van PlayStation ken', zegt het talent in het AD.

De jonge buitenspeler vertelt dat hij vroeger alleen op Champions League-avonden later op bed mocht. De meeste wedstrijden bekeek hij de afgelopen jaren voor de televisie of vanuit het stadion.

De wedstrijd tegen Barcelona miste hij vorig jaar door een dom toeval. De voormalig speler van Sparta baalde daar stevig van. 'Bij de poortjes in de Arena ging het mis. Het apparaat scande het kaartje niet. Echt ongelooflijk. Balen, ja. Stonden we daar. Pechvogels.' De teleurgestelde El Ghazi bekeek de tweede helft thuis voor de buis.

Bij Paris Saint-Germain speelt een spits die door het talent wordt bewonderd. Naast de overwinning en een goede wedstrijd spelen, zou El Ghazi nog één ding willen. 'Shirtje ruilen met Zlatan zou een droom zijn.'