Sport Bewaar

EK 1988 in Amsterdamse bioscoop in de herhaling

Adri van Tiggelen in actie tegen de Sovjet Unie tijdens de finale van EK voetbal 1988. © ANP
Adri van Tiggelen in actie tegen de Sovjet Unie tijdens de finale van EK voetbal 1988. © ANP © UNKNOWN

Goed nieuws voor alle voetbalfans die zich tijdens deze EK- en WK-loze zomer dreigen te vervelen. De Amsterdamse bioscoop Studio K vertoont de komende weken op groot doek alle wedstrijden die het Nederlands elftal speelde tijdens het Europees Kampioenschap van 1988, zo maakte een woordvoerder maandag bekend.

In juni 1988 won Nederland het EK. Het was de eerste en enige keer in de geschiedenis dat het Nederlands elftal een grote titel in de wacht sleepte.

De eerste poulewedstrijd wordt vertoond op zondag 12 juni. Op zondag 26 juni wordt de reeks afgesloten met de grote finale tussen Nederland en de Sovjet-Unie.

Gratis
De toegang is gratis, aldus Studio K. 'De victorie van het Nederlands elftal zal gegarandeerd glorieus zijn, maar de wedstrijden worden er niet minder spannend om', aldus een zegsman. De bioscoop belooft voldoende bier en bitterballen om de feestvreugde te verhogen.

'We hopen op eenzelfde sfeer als afgelopen zomer', legt een woordvoerder uit. ,,Toen zorgden de wedstrijden van het Nederlands elftal voor geweldige, enorm drukke avonden. We moesten zelfs schermen bij plaatsen op de wc om iedereen mee te kunnen laten kijken. We hopen dat gevoel weer terug te kunnen halen.''

Volgens de zegsman zijn de eerste reacties op de Facebooksite van Studio K en Twitter erg enthousiast. De bioscoop vertoont de oude wedstrijden vanaf dvd.