Sport Bewaar

Eerste hersenscan Nouri stemt positief

Abdelhak 'Appie' Nouri
Abdelhak 'Appie' Nouri © Proshots

Er heerst voorzichtig optimisme over het herstel van Abdelhak Nouri nadat neurologische onderzoeken geen afwijkingen laten zien. Artsen gaan hem het komende etmaal langzaam wekken.

Dat laat Ajax weten in een update over de jonge Ajacied die zaterdag op het veld in elkaar was gezakt vanwege hartritmestoornissen.  

Op een CT-scan en bij andere onderzoeken waren maandag geen afwijkingen te zien, wat voorzichtige hoop geeft op een goed herstel. Nouri ligt sinds zaterdag in een Oostenrijks ziekenhuis waar hij in slaap wordt gehouden.  

Eerder werd al duidelijk dat het met zijn hart goed gesteld was, maar over zijn hersenen was nog weinig te zeggen omdat Nouri niet bij kennis is. Door de positieve resultaten van de onderzoeken durven artsen de middenvelder langzaam te wekken. Op die manier kunnen de hersenfuncties van de speler verder en beter worden onderzocht.

Reactie familie
De familie van Nouri laat via Ajax ook weten de steun van fans enorm te waarderen. 'Het is voor ons onmogelijk om op de ontelbare steunbetuigingen te reageren, die ons op verschillende manieren bereiken,' zeggen ze in een reactie.  

'Wij waarderen het enorm en wij halen daar heel veel kracht uit in deze hele moeilijke periode. Wij laten de communicatie over Abdelhak's toestand graag via Ajax lopen en vragen tot slot om jullie smeekgebeden.'

Nouri ontving de afgelopen dagen steun uit heel het land. Zo schreef Feyenoordfan Robin van den Heuvel (36) een gedicht voor de middenvelder, stonden de Nederlandse voetballers bij het EK voor spelers onder 19 jaar stil bij de middenvelder en paste Ajax de fanshop aan om de jonge speler te steunen.

Lees ook: Nouri: ik droom ervan ooit aanvoerder te zijn van Ajax