Sport Bewaar

Duurste WK-stadion heeft lek dak

Het Estadio Nacional Mane Garrincha in Brasilia.
Het Estadio Nacional Mane Garrincha in Brasilia. © EPA

De bouw van de stadions voor het WK voetbal in Brazilië blijft stroef lopen. Ditmaal blijkt het dak van het duurste stadion dat er wordt gebouwd in de hoofdstad Brasilia te lekken, zo meldden de exploitanten van het stadion.

Die exploitant, Secopa, heeft het verantwoordelijke bouwbedrijf om opheldering gevraagd. Afgelopen weekend liep er ineens regenwater naar binnen in het stadion tijdens een wedstrijd. Op het stadion, dat slechts 8 maanden geleden is opgeleverd, zit een garantie van vijf jaar.

De voorbereidingen voor het evenement werden al eerder geplaagd door vertragingen, hoog oplopende kosten en protesten tegen het 'weggegooide geld'.

Bovendien zijn er al meerdere mensen omgekomen bij de bouw van in totaal 12 stadions. Eerder deze maand kwam er in Manaus een bouwvakker om na een val van het dak van een WK-stadion. In maart stierf een bouwvakker bij dezelfde Arena. In São Paulo kwamen eind november twee mensen om het leven en raakten anderen gewond toen een bouwkraan omviel op een deel van het stadion waar de openingsceremonie van het wereldkampioenschap wordt gehouden.

Nog zes stadions zijn nog niet af, terwijl het toernooi in juni begint.