Sport Bewaar

Duitse coureur Nico Rosberg voorbij vader Keke

Duitse coureur Nico Rosberg voorbij vader Keke
© EPA

Nico Rosberg is vader Keke gepasseerd. De Duitse autocoureur boekte met zijn winst in de Grote Prijs van Oostenrijk zijn zesde zege in de Formule 1. Daarmee heeft hij vaker gewonnen dan zijn vader Keke, die in zijn actieve formule 1-carrière vijf keer een grand prix won.

Keke Rosberg heeft wel een wereldtitel op zijn naam. Hij was de beste in de koningsklasse in 1982. Zijn zoon is hard op weg ook die prestatie te evenaren. De coureur van Mercedes verstevigde met zijn winst op de Red Bull Ring in Spielberg zijn leidende positie in de WK-stand. Hij heeft 29 punten voorspong op zijn eerste belager, zijn Britse teamgenoot Lewis Hamilton, en al 105 punten meer van regerend wereldkampioen Sebastian Vettel van Red Bull.

'Het was zeker geen eenvoudige race. We zaten op sommige onderdelen op de grens van de mogelijkheden van onze auto', zei Rosberg na afloop. Mercedes had vooral problemen met de remmen in Oostenrijk. 'Maar uiteindelijk hadden we toch weer een bijzonder snelle bolide. Die voorspong in het klassement is mooi, maar het seizoen duurt nog lang', aldus de inwoner van Monaco.