Sport Bewaar

Drama voor hockeyster Bos

Willemijn Bos.
Willemijn Bos. © Pro Shots

Hockeyster Willemijn Bos beleefde vandaag een groot persoonlijk drama in Londen. De 24-jarige verdedigster van Oranje en Laren moet de Olympische Spelen op het laatste moment missen.

Ze heeft in de Britse hoofdstad een zware blessure opgelopen in het oefenduel met de Verenigde Staten (1-2). De voorste kruisband in haar knie is gescheurd. Bondscoach Max Caldas weet nog niet hoe hij deze grote domper zo vlak voor het begin van de Zomerspelen gaat opvangen. Verdedigster Caia van Maasakker staat op de standbylijst en lijkt de meest logische vervanger.

Nederland verdedigt de olympische titel in Londen.

Bos maakte ruim een jaar geleden haar debuut bij Oranje. Tijdens de gewonnen Champions Trophy in Amstelveen werd ze meteen uitgeroepen tot het grootste talent van het toernooi. Daarna bleef de 24-jarige speelster van Laren progressie tonen, met een felbegeerde plaats in de olympische selectie van Caldas als beloning.

Bos zal op korte termijn huiswaarts keren, ongetwijfeld ontgoocheld. Zo'n blessure in een onbeduidend partijtje vlak voor het belangrijkste toernooi in 4 jaar is wel het laatste waarmee je rekening houdt. Zondag opent Oranje de Zomerspelen met het groepsduel tegen België. Zonder Bos, waarschijnlijk wel met de nog onervaren Caia van Maasakker als vervanger.