live

Dolberg helpt Ajax met hattrick aan bekerzege op Scheveningen

Kasper Dolberg heeft weer eens van zich laten horen bij Ajax. De Deen had met drie doelpunten en een assist een groot aandeel in de bekerzege op Scheveningen (5-1).

Nabeschouwing

Dolberg vierde in het stadion van ADO Den Haag zijn eerste doelpunt in ruim 660 minuten. Trainer Marcel Keizer bleef de afgelopen weken herhalen dat de Deense tiener zijn eerste centrumspits blijft. Maar hij liet hem afgelopen zondag tegen ADO Den Haag wel buiten zijn basisformatie. Komende zondag tegen Vitesse zal hij weer een keuze moeten maken tussen Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar.

Ajax speelde plichtmatig en in een veel te laag tempo tegen de nummer zeventien uit de derde divisie zaterdag. Van de voetballers die afgelopen zondag aan de aftrap verschenen tegen ADO Den Haag hadden alleen Joël Veltman en Nick Viergever een basisplaats.

Aanwinsten als Maximilian Wöber en Luis Manuel Orejuela krijgen een kans in de defensie, net als doelman Benjamin van Leer. Siem de Jong vierde zijn rentree bij de club waar hij zijn loopbaan begon.

Dolberg maakte de openingstreffer en bereidde voor rust ook de 2-0 van Siem de Jong voor. David Neres ontnam de thuisploeg het laatste uitzicht op een stunt, voordat Barry Rog zijn bijzonderste doelpunt in zijn loopbaan maakte (3-1). Vervolgens liet Dolberg de score nog met twee treffers oplopen. Van de debutanten bij Ajax maakte Wöber als centrale verdediger een aardige indruk.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. 90

  Het zit erop. Scheveningen weerde zich dapper, maar Ajax is met 1-5 veel te sterk voor de ploeg.

 2. 85

  Doelpunt! 1-5! En daar is de derde voor Kasper Dolberg. Hij benut vijf minuten voor tijd een strafschop, gegeven na een overtreding op David Neres.

 3. 80

  Doelpunt! 1-4! Kasper Dolberg maakt zijn tweede, op aangeven van Siem de Jong. De Deen haalt overtuigend zijn trekker over, waarmee Ajax op vier goals komt.

 4. 62

  Doelpunt! 1-3.. Barry Rog scoort voor de derde divisionist.

 5. 57

  Doelpunt! 0-3! Ruben Koorndijk lijkt een voorzet van Siem de Jong in zijn eigen doel te werken, maar het is David Neres aan wie het doelpunt toegekend wordt.

 6. 50

  Ajax heeft het ook niet altijd makkelijk met amateurclubs. Toch verloren de Amsterdammers slechts twee keer: in het seizoen 1961-1962 was 't Gooi te sterk (0-1) en in seizoen 1964-1965 verslikte Ajax zich in RCH (0-2).

 7. 46

  Ondertussen zijn in Amsterdam Swift en Vitesse begonnen aan strafschoppen. Wordt de bekerwinnaar uitgeschakeld door de Amsterdamse amateurclub?

 8. 45

  En we zijn weer begonnen in het ADO-stadion. Beide ploegen komen ongewijzigd uit de kleedkamer.

 9. 44

  Rust bij Scheveningen-Ajax. De Amsterdammers gaan met een comfortable 0-2-voorsprong de kleedkamers in, al hadden er best wat meer goals kunnen vallen.

 10. 44

  Ondertussen doet die andere Amsterdamse club, AVV Swift, goede zaken in het duel tegen Vitesse. Na negentig minuten zijn er nog geen goals gevallen en wordt er velengd.

Voorbeschouwing

Van de voetballers die zondag een basisplaats hadden voor het duel met ADO Den Haag verschijnen woensdagavond om 18.30 uur alleen Joël Veltman en Nick Viergever aan de aftrap.

Aanwinsten Maximilian Wöber en Luis Manuel Orejuela krijgen een kans in de defensie, net als doelman Benjamin van Leer. Siem de Jong krijgt zijn eerste speelminuten sinds zijn terugkeer naar de club waar hij zijn loopbaan begon. Scheveningen komt uit in de derde divisie.

Opstelling Ajax: Van Leer, Orejuela, Veltman, Wöber en Viergever, Schöne, Siem de Jong en Eiting, Neres, Dolberg en Cerny.