live

Dit was Ajax - Legia Warschau van minuut tot minuut

Ajax heeft donderdagavond een goede uitgangspositie overgehouden aan de eerste wedstrijd tegen Legia Warschau in de Europa League. Het duel in Polen eindigde zonder doelpunten: 0-0.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. 93

  Het zit erop. Ajax speelt gelijk tegen Legia Warschau, dus de beslissing zal volgende week in de Arena moeten vallen.

  Lees hier ons wedstrijdverslag.

 2. 90

  De officiële speeltijd zit er inmiddels op. Er komen nog drie minuten bij.

 3. 86

  En dat betekent dat Justin Kluivert alweer naar de kant moet. Bosz kiest voor zekerheid en brengt Heiko Westermann in het veld. Het was een wel heel kort Europees debuut dus voor Kluivert.

 4. 84

  Dany Klaassen op de bon na protest tegen de gele kaart voor Kenny Tete.

 5. 84

  Ajax met tien man, nadat Kenny Tete zojuist zijn tweede gele kaart incaseerde. De rechtsback trekt aan Guillerme, die daarna gemakkelijk naar de grond gaat.

 6. 82

  De laatste wissel voor Legia: Vadis Odjidja Ofoe wordt vervangen door Kasper Hämäläinen.

 7. 81

  Hakim Ziyech, die ook niet echt uitblonk deze wedstrijd, gaat naar de kant. Donny van de Beek is zijn vervanger in de laatste tien minuten.

 8. 78

  Schöne zorgt in combinatie met Ziyech voor een prima kans voor Ajax. De Deen stuit alleen op de Poolse keeper.

 9. 74

  Sinkgraven krijgt een venijnige tik tegen zijn knie en strompelt over het veld, maar hij lijkt niet naar de kant te willen. Nog een kwartier officiële speeltijd.

 10. 73

  Eerste wissel van Ajax. Bosz haalt de niet al te best spelende Bertrand Traoré naar de kant en laat Justin Kluivert zijn Europese debuut maken.

Voorbeschouwing

Trainer Peter Bosz tornt verder niet aan zijn min of meer vaste formatie, waarin Traoré, Dolberg en Younes de aanval vormen. 'Jonkies' Abdelhak Nouri en Justin Kluivert krijgen een plek op de bank en Daley Sinkgraven, die na de wedstrijd van afgelopen weekend wat lichte klachten had, is gewoon inzetbaar. 

Spelers sparen met het oog op de titelstrijd in eigen land doet Bosz niet. "Ik vind dat Ajax twee keer per week top moet kunnen spelen." Bovendien vindt de trainer de Europa League net zo belangrijk als de competitie. "Presteren in Europa is goed voor Ajax, goed voor het imago en goed voor het Nederlandse voetbal."

Favorietenrol
Bosz wil zijn ploeg niet als favoriet bestempelen. "Ik houd niet van uitspraken over een favorietenrol. Dat is meer iets voor de bühne," zei de trainer woensdag in Warschau. "Maar ik vind wel dat we moeten winnen."

"Legia is een goede tegenstander. In een zware Champions League-poule zijn ze voor Sporting geëindigd. Dat geeft hun potentie aan," omschreef Bosz de Poolse ploeg die opviel met uitslagen als de 8-4 nederlaag tegen Borussia Dortmund en een gelijkspel (3-3) tegen Real Madrid.

Legia Warschau staat derde in de Poolse competitie. De selectie telt twee spelers met een eredivisieverleden: Valeri Qazaishvili (ex-Vitesse) en Tomas Necid (ex-PEC Zwolle).