Sport Bewaar

Dennis Bergkamp tekent bezwaar aan tegen ontslag bij Ajax

Dennis Bergkamp.
Dennis Bergkamp. © ANP

Dennis Bergkamp tekent bij Ajax ­bezwaar aan tegen de gronden voor zijn ontslag. Dat laat zijn advocaat Harro Knijff weten.

Op 21 december is Bergkamp tegelijk met hoofdtrainer Marcel Keizer en ­assistent-trainer Hennie Spijkerman door de directie op non-actief gesteld.

Ajax motiveerde die beslissing destijds als volgt: 'De clubleiding heeft er onvoldoende vertrouwen in dat de ambities van Ajax met hen worden gerealiseerd. De tegenvallende sportieve resultaten vormen mede de aanleiding voor dit besluit.

Met Dennis Bergkamp bestaat daarnaast verschil van inzicht over het te voeren technische beleid.'

"Ik wacht op een nadere reactie van Ajax," zegt Knijff in Voetbal International. "We hebben nog geen andere redenen voor de ontslagaanvraag gehoord dan die in het persbericht stonden. Daar tekenen we bezwaar tegen aan. Als we niet tot overeenstemming komen, zal Ajax een arbitragezaak bij de KNVB aanhangig moeten maken."

Botste
Bergkamp was bij Ajax de spil in het technisch hart, het door Johan Cruijff bedachte orgaan waarin alle belangrijke beslissingen op het sportieve vlak worden genomen.

De voormalige aanvaller vervulde een brugfunctie tussen de jeugdopleiding en de A-­selectie. Daarbij werkte hij bij het eerste elftal als spitsentrainer.

Bergkamp botste in het technisch hart veelvuldig met zijn oud-ploeg­genoot Marc Overmars, directeur spelersbeleid.

Algemeen directeur Edwin van der Sar reageerde onlangs op die controverse: "Het is goed dat er discussies zijn maar op het moment dat je heel weinig op één lijn zit moet je een keuze maken. In dit geval een keuze voor een nieuwe koers."

Lees ook: Van der Sar over ontslag Keizer: 'Keuze voor nieuwe koers'