Sport Bewaar

Denemarken schudt Armenië met moeite af

Denemarken schudt Armenië met moeite af
© REUTERS

Denemarken heeft de eerste kwalificatiewedstrijd op weg naar het EK van 2016 ternauwernood gewonnen. De ploeg van bondscoach Morten Olsen kwam voor eigen publiek in Kopenhagen tegen Armenië met 1-0 achter te staan, maar herstelde zich in het laatste half uur: 2-1. Thomas Kahlenberg maakte 10 minuten voor het tijd winnende doelpunt.

Olsen had drie spelers uit de Eredivisie een basisplaats gegeven: Andreas Bjelland van FC Twente en de Ajacieden Nicolai Boilesen en Lasse Schöne. Met Christian Eriksen en Michael Krohn-Dehli stonden nog twee oud-spelers van Ajax in de basis. Schöne werd na amper een uur al naar de kant gehaald door Olsen, Boilesen speelde wel de hele wedstrijd. Kasper Kusk van FC Twente bleef bij Denemarken op de bank.

Makkelijk ging het tegen Armenië niet voor de Scandinavische ploeg. De gasten kwamen kort na rust zelfs op voorsprong via Henrikh Mkhitaryan, speler van Borussia Dortmund. Een andere speler in Duitse dienst, de net 19-jarige Pierre-Emile Höjbjerg van Bayern München, bracht Denemarken in de 65ste minuut langszij. Kahlenberg zorgde in de slotfase na een combinatie met Nicklas Bendtner voor grote opluchting in Kopenhagen. Denemarken zit in een zware groep, met onder meer Portugal en Servië als opponenten.