In beeld

De successen van Ajaxicoon Piet Keizer

Oud-Ajacied Piet Keizer is op 73-jarige leeftijd overleden. Een overzicht van de successen uit zijn carrière in beeld.

Het Parool
null Beeld Proshots
Beeld Proshots

Piet Keizer, die zaterdag overleed aan de gevolgen van longkanker, speelde tussen 1961 en 1974 maar liefst 490 keer in het shirt van Ajax, en scoorde in totaal 189 keer voor de Amsterdammers.

De linksbuiten veroverde met Ajax onder andere drie keer de Europacup 1 (1971, 1972 en 1973).

Hier is hij aan de bal tijdens kwartfinale van de Europacup I tegen Dukla Praag, in 1967. Ajax verloor en werd uitgeschakeld.

null Beeld anp
Beeld anp
De voorhoede van Oranje in 1967: van links naar rechts Klaas Nuninga, Johan Cruijff, Wim Jansen en Piet Keizer. Beeld anp
De voorhoede van Oranje in 1967: van links naar rechts Klaas Nuninga, Johan Cruijff, Wim Jansen en Piet Keizer.Beeld anp
Een jaar later, 1968, Ajax speelt in de Europacup 1 gelijk tegen Neurenberg. Beeld anp
Een jaar later, 1968, Ajax speelt in de Europacup 1 gelijk tegen Neurenberg.Beeld anp

Keizer op de reserevebank met Johan Cruijff. Cruijff zwierf na Ajax de wereld over, Keizer bleef bij Ajax, een voetballeven lang.

null Beeld Proshots
Beeld Proshots

Piet Keizer en Johan Cruijff in 1971 het Wembley stadion in Londen, voorafgaand aan de finale in de Europa Cup 1.

null Beeld anp
Beeld anp

In 1971 begon het Europese seriesucces voor Ajax: de club won de Europa Cup I en zou die in de twee volgende jaren weer winnen. Hier scoort Keizer in 1971 het tweede doelpunt tegen Dynamic Dresden.

null Beeld anp
Beeld anp

Ajax-Celtic in 1971. Piet Keizer scoort het derde doelpunt. De wedstrijd eindigt in 3-0.

null Beeld anp
Beeld anp

Ook in 1971: Piet Keizer aan de bal voor de Oostduitse doelman Croy.

null Beeld anp
Beeld anp

Ajax wint in 1972 de wereldbeker door Independiente met 3-0 te verslaan. Piet Keizer neemt de felicitaties van koningin Juliana in ontvangst, links staat Pieter van Vollenhoven.

null Beeld anp
Beeld anp

Naast al het Europese succes moest er ook gewoon in de Nederlandse competitie gevoetbald worden. Hier wordt Piet Keizer op de huid gezeten door Haenen van MVV.

null Beeld Proshots
Beeld Proshots

1973: Ajax heeft weer de Europa Cup 1 gewonnen, dit keer van Juventus. Op de foto Heinz Stuy, Johan Cruijff, Willem Suurbier, John Rep en Piet Keizer met de derde Europabeker.

null Beeld anp
Beeld anp

1974, Ajax-AC Milan. Terwijl de maker van het eerste doelpunt Jan Mulder komt toelopen, omhelst Muhren hier aanvoerder Piet Keizer nadat deze het tweede Amsterdamse doelpunt op zijn naam heeft gebracht. Het wordt uiteindelijk 6-0 voor Ajax.

null Beeld anp
Beeld anp
Ajax won door de overwinning op AC Milan de Supercup. Hier Piet Keizer en doelman Heinz Stuy met de enorme beker. Beeld anp
Ajax won door de overwinning op AC Milan de Supercup. Hier Piet Keizer en doelman Heinz Stuy met de enorme beker.Beeld anp

De finale van de WK voetbal in 1974, Nederland speelt tegen Duitsland - en verliest. Op de foto van links naar rechts: Ruud Krol, goalie Jan Van Beveren, Wim Van Hanegem, Johan Neekens, Willy Brokamp, Piet Keizer, John Rep, Wim Suurbier, Arie Haan, Barry Hulshoff en Johan Cruijff.

null Beeld anp
Beeld anp

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden