Sport Bewaar

De Ligt is te goed voor overtredingen

Matthijs de Ligt in duel met Tonny Vilhena van Feyenoord eind oktober in de Johan Cruijff Arena, tot nu toe de laatste eredivisiewedstrijd waarin De Ligt een overtreding beging
Matthijs de Ligt in duel met Tonny Vilhena van Feyenoord eind oktober in de Johan Cruijff Arena, tot nu toe de laatste eredivisiewedstrijd waarin De Ligt een overtreding beging © ANP

Als slot op de deur van Ajax speelt hij dit seizoen onberispelijk. Matthijs de Ligt maakte in dertien eredivisieduels slechts vijf overtredingen. Is de eredivisie nu al te makkelijk voor hem?

De regel dat verdedigers de meeste overtredingen van het elftal maken, lijkt niet te gelden voor Matthijs de Ligt (19). De laatste drie maanden had hij maar twee overtredingen nodig om zijn tegenstander af te stoppen. Bijna zes weken geleden speelde Ajax in de Johan Cruijff Arena tegen Feyenoord. In dat duel maakte De Ligt voor het laatst een overtreding in de eredivisie. Tonny Vilhena had de eer.

"Ongelofelijk, hè," zegt oud-Ajacied Arie Haan (70), die met meer dan gemiddelde belangstelling naar de ontwikkeling van De Ligt kijkt.