De Dijk en AFC eerste kampioenen

Peter Post van AFC (met vuist in de lucht) heeft vlak voor tijd de gelijkmaker gescoord. Foto Marcel Israel Beeld
Peter Post van AFC (met vuist in de lucht) heeft vlak voor tijd de gelijkmaker gescoord. Foto Marcel Israel

AMSTERDAM - AFC (zat.) en De Dijk hebben zich als eerste Amsterdamse ploegen tot kampioen gekroond. De Dijk deed dat in stijl, door met 7-0 van stadgenoot Voorland te winnen.

''Er hangt hier een supersfeer,'' beschrijft een dolgelukkige trainer Ulli Landvreugd vanuit de kantine. ''Stanley Menzo heeft net met zijn band opgetreden en we hebben net ook al de zanger Quincy gezien.''

Eerder was de ploeg van de gevierde trainer al op de platte kar langs de Schellingwouderdijk gereden. Uiteraard met een flink vat bier erbij. ''Het zal wel laat worden. Ik ga er vanuit dat ik een flinke kater krijg,'' lacht Landvreugd.

De Dijk heeft tijdens de wedstrijd nooit in spanning gezeten. Al na veertien minuten stond de ploeg met 2-0 voor. Daardoor was het een rustig middagje voor iedereen die de club een warm hart toedraagt.

Toch zit Landvreugd met een dubbel gevoel. Hij vertrekt na dit seizoen bij de club. ''Ik heb het mooi kunnen afsluiten. Ik heb mijn doelstelling bereikt. Ik verwacht dat De Dijk meteen weer promoveert. Daar is de selectie goed genoeg voor.''

Een dag eerder mocht AFC de beker al optillen. Door met 1-1 gelijk te spelen tegen AMVJ is de club van trainer Jeroen Brussee niet meer in te halen door de concurrentie.

Ook bij AFC?is het laat geworden, zo te horen aan de schorre stem van Brussee. Al kan die ook een koutje hebben opgelopen nadat hij door zijn spelers in een sloot was geworpen.

''Ik zie de foto's net voor me. Ik was zwart, niet te geloven,'' grinnikt Brussee. ''Ik kon net op tijd mijn jas en telefoon opzij leggen.''

Na de wedstrijd is de hele selectie uit eten gegaan op het Gerard Douplein. Daar heeft Brussee zich weer van zijn beste kant laten zien. ''We zijn met onze beker het balkon van het restaurant opgegaan. Heb ik Van Gaal even nagedaan,'' lacht hij. ''We zijn de beste van Aalsmeer, we zijn de beste van Nieuw-Vennep en we zijn de beste van Amsterdam!''
Het lachen verging de trainer wel toen hij enkele uren na het feest alweer het veld op moest, na als speler voor een wedstrijd met de veteranen. Brussee zat overduidelijk nog in een aangename overwinningsroes. Hij maakte namelijk twee doelpunten. (HAYTZE TEERINK)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden