Sport Bewaar

De Boer looft grillige El Ghazi: Hij kan altijd scoren

De Boer looft grillige El Ghazi: Hij kan altijd scoren
© ANP

Anwar El Ghazi worstelde zaterdag een uur met zichzelf tegen Willem II. Trainer Frank de Boer liet al een aantal aanvallers warmlopen voor een invalbeurt maar zag vervolgens hoe zijn grillige rechtsbuiten met twee treffers het verzet van de bezoekers uit Tilburg brak (3-0).

,,Natuurlijk had ik ook hem kunnen wisselen", besefte De Boer. ,,Hij kan nog veel beter en dat weet hij. Want als er iemand kritisch is, dan is hij het. Maar vlak voor zijn eerste doelpunt schiet hij ook op de paal en kopt hij een keer net naast. Hij staat er wel steeds. Dat is een kwaliteit. Hij kan altijd scoren, ook als het minder loopt."

,,El Ghazi heeft er alweer vier in liggen in twee duels. Dan kan ik niet ontevreden over hem zijn", stelde De Boer. ,,Ik vond wel dat we in de eerste helft in een te laag tempo speelden. We kunnen nog zo veel beter. Dat is goed om te weten", aldus de coach die Jairo Riedewald als man van de wedstrijd verkoos. ,,Hij deed opnieuw bijna alles goed", zei De Boer. ,,Ik wilde even laten zien dat ik vind dat hij heel erg goed bezig is."