Sport Bewaar

Davy Klaassen tekent voor vijf jaar bij Everton

Davy Klaassen tekent voor vijf jaar bij Everton
© anp

Davy Klaassen heeft een vijfjarig contract getekend bij Everton. Ajax had de aanvoerder graag nog één seizoen langer in Amsterdam willen houden, maar de middenvelder liet zich overtuigen door Everton-trainer Ronald Koeman.

'Dit voelt als een ideale stap voor mij," verklaart Klaassen in een persbericht. De Hilversummer sprak uitgebreid met Koeman over de overgang.

"Hij gaf mij een goed gevoel. Over de club, over de manier van spelen en over de ambities." Everton is grotendeels in handen van een Iraniër, die van de middenmoter uit Liverpool een topclub in de Premier League wil maken.

Koeman is verguld met zijn dure aankoop (27 miljoen euro). Hij noemt Klaassen een leider in het veld, een speler die hard werkt en scorend vermogen meebrengt. In zijn laatste seizoen in de eredivisie maakte Klaassen 14 treffers. De middenvelder was in alle competities bij meer dan 30 goals direct betrokken.

Aanvoerder
Klaassen kwam op zijn elfde in de opleiding van Ajax terecht. Hij debuteerde in 2011 in het eerste elftal. De afgelopen twee seizoenen was hij aanvoerder. Marc Overmars, directeur spelersbeleid van Ajax, had de hoop dat Klaassen wellicht nog een jaar langer zou blijven.

"Maar Davy is inmiddels 24 jaar. Hij maakt al zes seizoenen deel uit van de A-selectie en heeft bijna de gehele jeugdopleiding doorlopen. Eigenlijk is hij daarmee een voorbeeld voor spelers die vanuit onze jeugd in het eerste elftal komen. Hij heeft ieder seizoen stappen gemaakt in zijn ontwikkeling en hij is nu klaar voor een volgende stap in zijn carrière."

Lees ook: Toptransfer voor Davy Klaassen? Ajax heeft het nodig