Sport Bewaar

Chelsea - Liverpool in top tien klassiekers

De thriller Chelsea - Liverpool dinsdagavond op Stamford Bridge (4-4) heeft een plaatsje gekregen in de top tien van meest sensationele duels in de Champions League. Foto ANP
De thriller Chelsea - Liverpool dinsdagavond op Stamford Bridge (4-4) heeft een plaatsje gekregen in de top tien van meest sensationele duels in de Champions League. Foto ANP © UNKNOWN

NYON - De thriller Chelsea - Liverpool dinsdagavond op Stamford Bridge (4-4) heeft een plaatsje gekregen in de top tien van meest sensationele duels in de Champions League. Dat heeft de Europese voetbalunie (UEFA) woensdag op de website bekendgemaakt.

De zinderende return, die volgde op het ook meeslepende duel op Anfield Road (1-3), kende een spectaculair scoreverloop. Chelsea kwam twee keer terug van een gevaarlijke achterstand (0-2 en 3-4) en was zelfs op 4-4 nog niet helemaal zeker van de goede afloop. Michael Essien voorkwam in de slotfase in de doelmond met zijn hoofd evenwel een nieuwe achterstand voor de ploeg van coach Guus Hiddink.

Liverpool is met vier noteringen in de top tien van voetbalklassiekers in de Champions League het meest vertegenwoordigd. Wedstrijden van Nederlandse clubs op het kampioenenbal komen in het UEFA-klassementje niet voor. (ANP)