Sport Bewaar

Chelsea heeft geen kind aan Nordsjaelland

Chelsea heeft geen kind aan Nordsjaelland
© AFP

Chelsea heeft zijn tweede duel in groep E van de Champions League gewonnen. Dat ging dinsdagavond in Kopenhagen ten koste van Nordsjaelland: 0-4. De titelverdediger maakte het grote verschil pas in de laatste 10 minuten.

De Deense coach Kasper Hjulmand wilde bij zijn spelers 'toewijding, moed en plezier' zien, maar keek halverwege het duel zelf behoorlijk sip. In de eerste helft domineerde Chelsea weliswaar maar het verzorgde voetbal van Nordsjaelland stemde hem en de supporters hoopvol. De Engelsen leidden bij rust met 1-0 door een treffer van de Spanjaard Juan Mata.

Zijn landgenoot Fernando Torres deed het belangrijkste voorbereidende werk. Hij zette de Ghanese international Enoch Adu zodanig onder druk dat die de fout in ging. De aanvallende bedoelingen van de thuisclub kwamen het best tot uitdrukking dankzij topscorer Joshua John, overgenomen van FC Twente en al acht keer trefzeker in zeven competitieduels, en Patrick Mtiliga (ex-Excelsior, Feyenoord en NAC).

Chelsea slaagde er niet in de beslissing te forceren. Nordsjaelland bleef derhalve geloven in een stunt. Dat resulteerde in een opportunistischer strijdwijze, niet tot de gelijkmaker. De Londenaren profiteerden in de slotfase royaal van de grotere vrijheid. David Luiz, Mata en Ramires voerden de productie op.