Broers onzeker voor Peking

RIO DE JANEIRO - Voor de gebroeders Van der Geest zijn de wereldkampioenschappen judo in Rio de Janeiro op een grote teleurstelling uitgelopen.De grote troeven van het Haarlemse Kenamju hoopten tijdens de titelstrijd plaatsing voor de Olympische Spelen af te dwingen, maar zagen hun plannen in een vroegtijdig stadium van het toernooi gedwarsboomd.

Behalve medailles zijn in Rio tickets voor Peking te verdienen. Een plaats bij de beste vijf is genoeg om aan de kwalificatie-eis te voldoen. Voor de Nederlanders die dat in Brazilië niet voor elkaar boksen, volgt een lange reeks A-toernooien waarin punten moeten worden verzameld om via de internationale ranglijst alsnog in China te belanden.

Een weinig aanlokkelijke route, die meteen volgend weekeinde begint in Birmingham (mannen) of in Tallinn (vrouwen). Een week later staat het internationale toernooi van Rotterdam op het programma.

Daar hadden Dennis en Elco van der Geest liever ontbroken. Zij hadden zich in Rio in de luxepositie willen manoeuvreren van een zelfverkozen voorbereiding op de Spelen. Waarin vormbehoud volstaat om aan het olympische toernooi mee te mogen doen.

Dennis van der Geest voelde zich voor het eerst sinds jaren goed voorbereid op een WK. Eindelijk verlost van een slepende liesblessure kon de wereldkampioen van 2005 afgelopen maanden de conditionele arbeid verrichten die hij nodig heeft om in vorm te komen.

De 32-jarige judoka zag de weg naar de halve finales echter gedwarsboomd door zijn Russische kwelgeest Tmenov. In de herkansing werd hij verslagen door Georgiër Guyejiani. Elco van der Geest strandde al in zijn tweede gevecht, tegen de Slowaak Palkovacs.

Debutante Marhinde Verkerk verging het niet veel beter. De 21-jarige Rotterdamse, in de plaats van routinier Claudia Zwiers, verloor in de tweede ronde van de Canadese Levesque.

© Het Parool, 14-09-2007

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden