Sport Bewaar

Bosz over Lyon: Ook zij hebben zwakke plekken

Bosz dinsdagmiddag in de Arena
Bosz dinsdagmiddag in de Arena © Pro Shots

Oude tijden herleven woensdagavond bij Ajax als Olympique Lyon de tegenstander is in de eerste Europese halve finale sinds twintig jaar voor de Amsterdamse club.

"Doemdenkers dachten dat dit niet meer mogelijk was'', blikte trainer Peter Bosz vooruit. "Maar het is aan ons om nu ook de finale te halen."

Ze hebben na die duels met AZ in eigen land best veel prijsgegeven

Bosz over de tegenstander van woensdag

Vaststaat wel dat Ajax twee keer boven zichzelf moet uitstijgen voor een plaats in de eindstrijd op 24 mei in Stockholm. Want Olympique Lyon maakt dit seizoen indruk als snelle en technische ploeg. AZ verloor in twee duels met maar liefst 11-2 van de huidige nummer vier van Frankrijk. 

Op weg naar de halve finale moesten vervolgens ook AS Roma en Besiktas er aan geloven. "Maar iedere ploeg heeft zwakke plekken'', klonk Bosz optimistisch.

Gelet op het doelsaldo van Olympique Lyon in de Franse Ligue 1 heeft de club de defensie niet altijd op orde. Want 42 tegentreffers in 34 wedstrijden is volgens de Ajax-trainer veel. "Ze hebben na die duels met AZ in eigen land best veel prijsgegeven'', weet Bosz. "Wij zullen twee keer top moeten zijn. Dat kunnen we ook.''

Op het moment dat Bosz vooruitblikte voor ruim twintig camera's, stond de beker voor de winnaar van de Europa League vlak naast hem. "Ik heb geleerd dat je die pas moet vastpakken als je gewonnen hebt'', zei aanvoerder Davy Klaassen. "Dat dacht ik ook'', zei Bosz, die met Feyenoord twee Europese halve finales voetbalde. "Maar ik verloor steeds, dus heb ik die beker nooit vastgepakt.''