Sport Bewaar

Bosz: 'Ik was sowieso vertrokken bij Ajax'

Peter Bosz bij een wedstrijd van Borussia Dortmund.
Peter Bosz bij een wedstrijd van Borussia Dortmund. © Pro Shots

Een aanbieding van Borussia Dortmund of niet, Peter Bosz was aan het eind van vorig seizoen hoe dan ook vertrokken bij Ajax.

Dat zegt de trainer donderdag in een interview met de NOS. Over de aanleiding voor zijn onherroepelijke vertrek houdt Bosz zich in het vraaggesprek op de vlakte.

Ik had het hartstikke naar mijn zin bij Ajax en was graag gebleven. Mijn vertrek heeft niks met geld of de belangstelling van Dortmund te maken

Bosz zegt sinds januari bij directeur Edwin van der Sar aan te hebben gegeven dat hij "op deze manier niet door wilde gaan."

Bergkamp
"Ik heb Van der Sar heel duidelijk gezegd hoe ik erover dacht. Dan is het aan de club om daar iets mee te doen, maar dat gebeurde niet."

Aannemelijk is dat hij daarmee doelt op de rol van Dennis Bergkamp, die niet alleen assistent-trainer was maar ook lid was van het technisch hart, een overlegorgaan dat verder uit Van der Sar, Marc Overmars en Saïd Ouaali bestond. Overigens boterde het ook niet tussen Bosz en zijn keepers- en conditietrainers Carlo L'Ami en Björn Rekelhof. 

Geld
Wanneer directeur Van der Sar eerder op zijn signalen was ingegaan, was het goed mogelijk dat Peter Bosz nu nog trainer was in Amsterdam. "Ik had het hartstikke naar mijn zin bij Ajax en was graag gebleven. Mijn vertrek heeft niks met geld of de belangstelling van Dortmund te maken," gaat Bosz verder. "Ook al willen mensen dat misschien niet geloven, toch is het echt zo..."

Onder leiding van Bosz' opvolger Marcel Keizer (die kwam op voorspraak van vooral Van der Sar) staat Ajax na zeven wedstrijden zesde. Bosz doet het bij zijn nieuwe werkgever aanzienlijk beter en staat fier aan kop in de Bundesliga.

Lees ook: Het technisch hart van Ajax: vroeg of laat gaat het om macht